Foekema Plaatbewerking investeert in afgeronde plaatkanten

Onlangs heeft de firma Foekema Plaatbewerking BV uit Lemmer een ontbraam-/afrondingsmachine in gebruik genomen voor het ontbramen en afronden van de plaatkanten van lasersnijdelen.

Vanwege de toenemende vraag van klanten uit de voedingsmiddelenindustrie, welke graag afgeronde lasersnijdelen willen hebben omwille van hygiëne en verwondingsgevaar en vanwege de vraag van klanten welke graag afgeronde staaldelen wilden hebben voor een betere hechting van de poedercoating en/of zinklaag, is Foekema overgaan tot de aankoop van de NS DM1100C ontbraammachine.

De aangekochte machine wordt ook wel een dwarsband ontbraammachine genoemd omdat de machine is voorzien van een tweetal dwarsbanden. Deze dwarsbanden zijn voorzien van schuurblokken die bestaan uit schuurlamellen in combinatie met scotch brite. Hierbij zorgen de schuurlamellen voor het verwijderen van de braam en voor de gewenste kantenafronding. De tussenliggende scotch brite zorgt voor een mooie finishing. De DM1100C ontbraammachine heeft een werkbreedte van 1100 mm waarbij de machine als groot voordeel heeft dat er naast de grotere plaatdelen ook zeer kleine plaatdelen (25×25 mm) bewerkt kunnen worden. Hierbij is zowel de snelheid van de transportband als de snelheid van de dwarsbanden traploos instelbaar zodat de mate van afronding naar eigen wens te bepalen is.

Omdat Foekema zowel veel rvs als staal verwerkt, wilde men een machine hebben welke zich makkelijk laat reinigen en waarbij de schuurbanden zich snel laten wisselen. Dit is bij de DM1100C ontbraammachine een groot voordeel want de schuurbanden laten zich binnen een paar minuten wisselen en ook het reinigen van de machine is in een zeer korte tijd uit te voeren. Een ander belangrijk aankoop argument was dat men ook gefoliede platen kan ontbramen en afronden en dat de machine zich zeer eenvoudig laat bedienen.

De bovenstaande argumenten in combinatie met de gunstige aankoopprijs waren voor Foekema Plaatbewerking doorslaggevend voor de aankoop van de NS DM1100C ontbraammachine. Vanaf nu ziet men uw aanvragen voor afgeronde lasersnijdelen graag tegemoet.