Radius 2mm met nieuwe rotomaster ontbraammachine van Loewer

Onlangs heeft onze leverancier Loewer de nieuwe RotoMaster ontbraammachine geïntroduceerd. Veel mensen zijn bekend met de zéér succesvolle SwingGrinder en DiscMaster ontbraammachine welke beide werken met topborstels voor het afronden van de plaatkanten.

De nieuwe RotoMaster beschikt over een rotor welke voorzien is van lamellenborstels welke het mogelijk maakt om in één doorloop een afronding met een radius van 2 mm aan te brengen. Wilt u echter een kleine afronding dan is dat met deze machine ook mogelijk. De standaard bewerkingsbreedte van de RotoMaster bedraagt 1500 mm en is in de basis leverbaar met alleen een rotor welke voorzien is van een 8-tal lamellenborstels (4x 500 mm lang en 4x 300 mm lang). De kortere borstels zijn separaat verstelbaar voor het geval dat u in één doorloop naast het afronden van de plaatkanten ook de oxidehuid op de kanten wilt verwijderen. Goed afronden start met goed ontbramen!

Veelal zijn snijdelen nog regelmatig voorzien van bramen zodat er eerst goed ontbraamd dient te worden voordat de kanten afgerond kunnen worden. Hiervoor heeft Loewer een unieke breedband-schuuraggregaat ontwikkeld welke in staat is om plaattoleranties en kromtrekking te compenseren. Plaatdelen boven de 6 mm laten zich veelal door drukrollen niet meer naar beneden drukken waardoor het wenselijk/noodzakelijk is dat de ontbraamunit in staat is om deze toleranties te compenseren. Al met al zijn wij dus zeer verheugd dat wij deze geweldige alleskunner nu aan een ieder aan kunnen bieden.

Onderstaand vindt u nogmaals de belangrijkste kenmerken van de machine: Ontbramen, afronden en oxideverwijdering in één doorloop, afronding tot radius 2 mm, gelijkmatige afronding en borstelslijtage, unieke breedband-schuuraggregaat met tolerantiecompensatie, vaste transportbandhoogte en dit alles in een zéér compacte moderne behuizing.

Meer informatie? Neem contact met ons op.