SBW koopt twee meter brede platen richtmachine aan bij HEVAMI

SBW Staalbewerkingstechniek Wijchen heeft onlangs een twee meter brede platen richtmachine van het fabrikaat Arku aangekocht bij HEVAMI oppervlaktetechniek uit Veghel. De koop werd onlangs bekrachtigd op de EuroBlech.

SBW is al jaren een toonaangevend staalsnijbedrijf welke gespecialiseerd is in het plasmasnijden, autogeen snijden en lasersnijden van koolstofstaal. Hiervoor beschikt men over de nieuwste CNC aangestuurde snijmachines welke zijn voorzien van de nieuwste technieken.

Omdat men meer toegevoegde waarde wil bieden, beschikt SBW verder over diverse aanvullende technieken zoals het kanten, afschuinen, stralen, frezen, ect. Vanaf medio april 2015 wordt dit uitgebreid met een nieuwe machine voor het richten. Momenteel wordt er ook dagelijks gericht bij SBW echter nog op de conventionele wijze middels een richtpers. Aangezien het richten middels een richtpers zeer tijdrovend is zocht men naar een beter alternatief. De oplossing werd gevonden in de hydraulische FlatMaster FM120 van het fabrikaat ARKU uit Baden-Baden (D). Middels de ARKU FlatMaster kan men nu in een zeer korte tijd platen van 3 tot 35 mm dikte en tot een breedte van 2.000 mm richten. Naast de zéér grote tijdwinst worden door deze wijze van richten de platen tevens spanningsarm waardoor er ook tijdsbesparingen te realiseren zijn bij de navolg processen, zoals het kanten en het lassen van de plaatdelen. Zodra SBW de machine in gebruik heeft wil men de machine niet alleen toepassen voor de eigen processen maar wil men de nieuwe richtmachine ook in gaan zetten om voor derden te richten. Oftewel SBW (zie www.sbw-wijchen.nl) ziet volgend jaar graag uw aanvragen voor het richten tegemoet.