SBW neemt ARKU richtmachine in bedrijf

Onlangs is bij SBW Staalbewerkingstechniek Wijchen B.V. een ARKU richtmachine in bedrijf gesteld welke geschikt is om platen tot een breedte van twee meter te richten.

SBW is al jaren een toonaangevend staalsnijbedrijf welke gespecialiseerd is in het plasmasnijden, autogeen snijden en lasersnijden van koolstofstaal. Hiervoor beschikt men over de nieuwste CNC aangestuurde snijmachines welke zijn voorzien van de nieuwste technieken.

Omdat men meer toegevoegde waarde wil bieden, beschikt SBW verder over diverse aanvullende technieken zoals het kanten, afschuinen, stralen, frezen, etc. Vanaf heden is dit uitgebreid met een nieuwe machine voor het richten. Voorheen werd er ook dagelijks gericht bij SBW echter nog op de conventionele wijze middels een richtpers. Aangezien het richten middels een richtpers zeer tijdrovend is, zocht men naar een beter alternatief. De oplossing werd gevonden in de hydraulische FlatMaster FM120 van het fabricaat ARKU uit Baden-Baden (D). Middels de ARKU FlatMaster kan men nu in een zeer korte tijd platen van 3 tot 35 mm dikte en tot een breedte van 2.000 mm richten. Naast de zéér grote tijdwinst worden door deze wijze van richten de platen tevens spanningsarm waardoor er ook tijdsbesparingen te realiseren zijn bij de navolg processen, zoals het kanten en het lassen van de plaatdelen. SBW heeft de machine aangekocht voor eigen gebruik maar wil daarnaast de nieuwe richtmachine ook in gaan zetten om te richten voor derden. Voor meer informatie zie tevens de website van SBW.