Introductie compacte Muldenband werpstraalmachine

De firma HEVAMI oppervlaktetechniek uit Veghel zal op de komende Techni-Show (11 – 14 maart 2014) de nieuwste compacte Muldenband (ook wel trommelband genoemd) werpstraalmachine van RUMP Strahlanlagen presenteren. De basis zijn bestaande technieken welke zich reeds velen jaren bewezen hebben maar nu dus in een compacte uitvoering.

Zo is de straalkamer zoals bij elke installatie van RUMP volledig opgebouwd uit 12% mangaanstaal. Verder is de machine voorzien van de reeds bewezen efficiënte en onderhoudsvriendelijke R320 turbine welke is voorzien van een 7,5 kW energie zuinige motor. Evenals de compacte hangbaan werpstralers van RUMP is ook hier de filterinstallatie volledig geïntegreerd aan de achterzijde van de machine zodat de machine weinig vloeroppervlakte (ca. 3×3 meter) benodigd en de machine in combinatie met de geringe hoogte van 4 meter veelal probleemloos op te stellen is. Ondanks de compacte bouwwijze is de machine geschikt voor een vulvolume van 200 liter bij een maximaal chargegewicht van 400 kg en maximaal stukgewicht van 20 kg met een maximale lengte van 300 mm. Naar wens is de machine eventueel ook te leveren met een automatische belader.

De machine kan in vele industrieën ingezet worden en is met name ontwikkeld om die klanten te bedienen die tot op heden de stap naar het automatisch stralen te groot vonden.

Deze eerste compacte uitvoering is reeds verkocht aan de firma Waayenberg Coatings in Barneveld welke naast deze machine al een compacte hangbaan en grotere doorloop werpstraalmachine van RUMP in gebruik heeft. Voor meer informatie over de compacte Muldenband of andere wensen op het gebied van injectie-, druk- of werpstralen kunt u terecht op de stand van HEVAMI in hal 7, stand 7.C050.