Richtmachines

Middels de in Duitsland gevestigde firma KOHLER bieden wij een compleet programma hoogwaardige richtmachines. Van precisie richtimachines voor plaatdelen met een dikte van 0,5 tot 60mm tot hoge capiciteit machines voor coilverwerking. Verder worden de machines geintegreerd in persstraten en leveren wij bandtoevoer-installaties voor profileerlijnen en bandafkort-installaties. KOHLER staat voor diverse ontwikkelingen op het gebied van richttechnologie. 

Veel van deze ontwikkelingen hebben een blijvend effect op de volledige metaalverwerken industrie gehad. Deze technoligusche voorsprong is terug te zien in de reeds meer dan 6000 KOHLER machines die wereldwijd succesvol ingezet worden.

Door veel bedrijven wordt het richten nog gezien als het gewoon rechtmaken van een plaat. Het richten middels een precisie richtmachine houdt echter veel meer in dan het alleen maar rechtmaken. Middels het richten worden de aanwezige spanningen in het materiaal in evenwicht gebracht en sterk gereduceerd. Zo kan een plaat in eerste instantie als probleemloos geizne worden omdat hij bij aanlevering recht is. Door het snijden (autogeen-, plasma- of lasersnijden) of ponsen kunnen de als het ware ingevroren spanningen vrijkomen waardoor het materiaal zich sterk zal vervormen. Deze vervorming zorgt tijdens het snijden en ponsen al direct voor grote nadelen maar heeft ook gevolgen voor eventuele vervolgprocessen.

Gerichte plaatdelen laten zich nadien ook veel makkelijker kanten en lassen, zodat hier grote tijdsbesparingen te realiseren zijn.

Bandhaspel machine

BigJurij

Richten van snijdelen

Neem contact op

Wil jij jouw werkzaamheden naar een hoger niveau tillen? Neem nu contact met ons op en ontdek de kracht van bandschuurmachines

Afspraak
maken