TechniShow 2024

Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan onze stand op de TechniShow in Utrecht, waar we weer diverse machines live zullen demonstreren.

Via onderstaand logo kunt u zich aanmelden voor gratis toegang.

Graag zien wij u tegemoet in hal 7 op stand B040.

Focus tijdens TechniShow op het schuren, ontbramen en richten van plaatdelen!

Op de komende TechniShow in Utrecht zullen wij met name de focus leggen op het schuren, ontbramen en richten van plaatdelen. U vindt ons zoals vanouds in hal 7 (stand 7.B.040) waar u alle toeleveranciers vindt op het gebied van plaatbewerking.

Zo zullen wij ook dit jaar diverse ontbraammachines demonstreren voor het ontbramen en/of afronden van snijdelen.  Van het fabrikaat Loewer zullen wij voor de eerste keer een DiscMaster 6TD en een SwingGrinder-M demonstreren. Deze SwingGrinder-M is speciaal ontwikkeld voor bedrijven welke voornamelijk staal verwerken. Op de beurs hebben wij ook de optionele extra stroeve mat bij zodat  wij ook makkelijk andere materialen zoals rvs en aluminium kunnen demonstreren. Op de DiscMaster 6TD kunnen wij in één doorloop de delen ontbramen, afronden en voorzien van een ongedefinieerde finishing (Orbital). Ook oxideverwijdering is mogelijk met deze zeer flexibele ontbraammachine. Van NS Máquinas tonen wij dit jaar de DM1100-ZC ontbraammachine welke voorzien is van een breedband om de braam te verwijderen en om een schuurbeeld in doorlooprichting aan te brengen. Daarnaast is deze machine voorzien van dwarsbanden welke zorgen voor een optimale kantenafronding. Naar wens kunnen deze ook aan de onderzijde geplaatst worden zodat de delen in één doorloop ontbraamd en afgerond worden.

Zoals velen reeds van ons gewend zijn zullen wij ook weer uitgebreid aandacht besteden aan de langbandschuurmachines van Kuhlmeyer welke ideaal zijn om lasnaden te verwijderen en/of een finishing aan te brengen. Dit jaar zullen wij de ZBS machine met handling demonstreren. Deze machine staat bekend als de grote allrounder en is hiermee ook de meest verkochte langbandschuurmachine. Doordat de schuurbanden meer dan 90 graden kunnen kantelen is deze machine ook perfect om 3-dimensionale producten te bewerken. De ZBS machine welke wij op de beurs tonen is een manuele machine maar deze machine is ook als een volledig automatische machine leverbaar onder de naam ZBS-Robotec.

Verder pakken wij dit jaar ook groot uit met een richtmachine van het fabricaat Kohler. Zo zullen wij dit jaar een Peak Performer richtmachine (type 60P1600) demonstreren welke geschikt is voor plaatdikte van 0,6 tot 17 mm bij een breedte tot maximaal 1600 mm. Het servo-mechanische concept zorgt ervoor dat de machine minder energie verbruikt, geen risico op milieubelastende olie geeft en minder onderhoud vergt dan een hydraulische machine. Vanwege de toenemende kwaliteitsvraag in de markt en de sterk fluctuerende kwaliteit van het plaatwerk, zien wij de vraag naar het richten van snijdelen sterk toenemen. Zo stellen steeds meer bedrijven vast dat het richten middels een precisie richtmachine niet alleen maar  gewoon het recht maken van een plaat is. Zo worden middels het richten de aanwezige spanningen in het materiaal in evenwicht gebracht en sterk gereduceerd. Zo kan een plaat in eerste instantie als probleemloos  gezien worden omdat hij bij aanlevering recht is. Door het snijden (autogeen-, plasma-, lasersnijden) of ponsen kunnen de als het ware ingevroren spanningen vrijkomen waardoor het materiaal zich sterk zal vervormen. Deze vervorming zorgt tijdens het snijden en ponsen al direct voor grote nadelen maar heeft ook gevolgen voor eventuele vervolgprocessen. Zo laten gerichte plaatdelen zich nadien ook veel makkelijker kanten en lassen, zodat hier grote tijdsbesparingen te realiseren zijn.

Naast de richtmachine van Kohler zullen wij ook ruim aandacht besteden aan de richtmachines van Big-Jurij welke worden geproduceerd door het Duitse bedrijf Holl Stahlbau GmbH. Deze hebben de machine in eerste instantie voor de eigen behoefte ontwikkeld. De machine is dan ook met name interessant voor staalconstructie bedrijven welke veel smalle strippen verwerken. Hierbij valt dan bijvoorbeeld te denken aan de trappen- en balustradebouw, omdat zij veel smalle stalen strippen verwerken. De meest verkochte versie, de Big-Jurij L, is geschikt voor strippen tot een afmeting van 80×20 mm. Er bestaat ook een lichtere S-versie welke strippen tot max. 60×10 mm kan richten en een zwaardere XL versie welke doorsnede van 30×300 mm kan richten.

Omdat veel plaatbewerkers ook buisprofielen verwerken zullen wij ook de ML100 buizenschuurmachine van NS Máquinas demonstreren. Deze buizenschuurmachine is geschikt voor de bewerking van zowel rechte als gebogen buizen van rond 10 tot 114 mm. Deze vrijeband schuurmachine wordt door veel van onze klanten ingezet voor de bewerking van o.a. trapleuningen, meubels en bullbars. De door ons gedemonstreerde machine is voorzien van sensors waardoor rechte buizen volledig automatisch bewerkt kunnen worden.

 

Vanzelfsprekend kunt u bij ons tijdens de beurs ook terecht voor informatie omtrent de overige machines welke wij in het programma hebben, zoals bijvoorbeeld: werpstraalmachines, straalkasten, trommelontbraammachines, polijstmachines, afschuinmachines en vele andere machines op het gebied van de mechanische oppervlaktetechniek.

Graag tot ziens in hal 7, stand B.040. De koffie staat klaar!